Köket

– Köket – Villa Lärkans Hjärta

I köket arbetar vår kokerska Madeleine som har mångårig erfarenhet av att laga mat och planera kökets arbete. Vi lägger mycket vikt vid att laga hälsosam och god mat speciellt anpassad för barn i förskoleåldern.
I förskolans kök lagas alla måltider, som frukost, middag och mellanmål.

Villa Lärkans filosofi följer Maria Montessoris idéer om att varje barn ska få en god kost. I vårt kök lagas allt från grunden. Halvfabrikat förkommer endast i undantagsfall. Vår kokerska gör matsedel för varje vecka i samråd med föreståndaren. Villa Lärkan är inte styrd av upphandlingsregler. Därför kan vi själva handla de råvaror vi önskar. Allt kött levereras av Nedanbäcks gårdsslakteri.

Vi strävar efter att minimera socker och tillsatser i vår mat. Dagligen serveras rikligt med grönsaker och frukt samt mjölk och nyttigt fett som är bra för barn. Vidare serveras ett genomtänkt och lagat mellanmål.
All personal har pedagogiska måltider vilket innebär att personalen äter tillsammans med barnen.